Werkwijze praktijk

Van kennismaking tot evaluatie

Werkwijze praktijk

Van kennismaking tot evaluatie

Hier lees je meer over de werkijwijze in mijn praktijk, van kennismakings- tot evaulatiegesprek

Hier lees je meer over de werkijwijze in mijn praktijk, van kennismakings- tot evaulatiegesprek

Kennismakingsgesprek

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek hoor ik graag wat je globale hulpvraag is en wat je wilt bereiken. Je kunt me dan ook vragen stellen over de verschillende ondersteuningsmogelijkheden die ik bied. Samen onderzoeken we of dit op elkaar aansluit. Het is belangrijk om tijdens deze kennismaking ook te ervaren of je een klik voelt met mij en mijn aanpak.

Psychosociale therapie

Psychosociale therapie richt zich op het aanpakken van problemen die je in je dagelijks functioneren belemmeren. Het kan daarbij gaan om bijvoorbeeld ervaringen, emoties, gedrag of gedachten die niet helpend zijn.
Wil je meer weten over psychosociale therapie? Klik dan hier.

Vervolg

Wanneer je aan het einde van de kennismaking beslist of je een traject bij mij wilt starten, dan maken we direct een afspraak voor een volgende afspraak en stuur ik je de behandelovereenkomst die je thuis kunt invullen.
Mocht je er nog even over willen nadenken, hebben we na een aantal dagen weer contact voor het eventuele vervolg.

Sessies

Voor de eerste sessie krijg je een email met een afspraak bevestiging, praktische informatie over het vervolgtraject en de algemene voorwaarden. Ook krijg je een behandelovereenkomst, waarin een aantal vragen staat. Ik vraag je deze in te vullen en mee te nemen naar de eerste afspraak. We nemen deze dan door en vullen de informatie samen aan waar nodig.

Aantal sessies

Gemiddeld gebruiken we 8 tot 10 sessies om je doelen te bereiken. Bij complex trauma is het traject langer.
Gedurende het traject evalueren we steeds of de gekozen route aansluit bij jouw actuele situatie en sturen we bij waar nodig. Na ieder gesprek ontvang je via mail een samenvatting van het gesprek, de factuur en een afspraakbevestiging voor de volgende sessie.

Evaluatie

We sluiten het totale behandeltraject altijd af met een evaluatie waarin we terugkijken op het gehele traject.

Voor de algemene afspraken binnen mijn praktijk, verwijs ik je naar de Algemene voorwaarden