Katja Nijland

EMDR & Psychosociaal therapeut, Zevenaar
 

 • Echt en empathisch
 • Deskundig en scherpzinnig
 • Kritisch en reflecterend
 • Rustig en aanvaardend
 • Genuanceerd en oordeelloos
 • Humoristisch en relativerend

Katja Nijland

EMDR & Psychosociaal therapeut, Zevenaar
 •  Echt en empathisch
 • Deskundig en scherpzinnig
 • Kritisch en reflecterend
 • Rustig en aanvaardend
 • Genuanceerd en oordeelloos
 • Humoristisch en relativerend

Mijn verhaal

'Als ik niets verander, verandert er niets'

Een lange periode was ik vooral bezig om te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Ik wilde de best mogelijke moeder, partner, dochter, vriendin en hulpverlener zijn.  Ik paste me constant aan om deze rollen zo goed mogelijk te kunnen vervullen.
Dat viel me steeds zwaarder; ik voelde me overbelast, had moeite mijn grenzen te bewaken en moeite met nee zeggen.

Ik wilde voor iedereen klaarstaan, maar vergat mijn eigen behoeften. Ik vroeg me daardoor steeds vaker af wie ik nu eigenlijk was zonder al die rollen.

Uiteindelijk voelde ik dat het roer om moest èn dat ik hier zelf voor moest zorgen. Ik gunde mezelf meer zelfzorg, meer energie en weer meer plezier.

Een lange periode was ik vooral bezig om te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Ik wilde de best mogelijke moeder, partner, dochter, vriendin en hulpverlener zijn.  Ik paste me constant aan om deze rollen zo goed mogelijk te kunnen vervullen.
Dat viel me steeds zwaarder; ik voelde me overbelast, had moeite mijn grenzen te bewaken en moeite met nee zeggen.

Ik wilde voor iedereen klaarstaan, maar vergat mijn eigen behoeften. Ik vroeg me daardoor steeds vaker af wie ik nu eigenlijk was zonder al die rollen.

Uiteindelijk voelde ik dat het roer om moest èn dat ik hier zelf voor moest zorgen. Ik gunde mezelf meer zelfzorg, meer energie en weer meer plezier.

Steeds meer mezelf

Steeds meer mezelf

Met behulp van therapie en opleiding kreeg ik meer inzicht in de oorsprong van mijn zelfbeeld en de niet- helpende patronen die ik had ontwikkeld om te (kunnen) voldoen aan alle rollen die ik mezelf had toebedeeld. Ik leerde  wat ik nodig had om beter voor mezelf te zorgen. Niet ten koste van anderen, maar wel in belang van mijzelf en mijn levensgeluk.

En zo lukte het me om mijn oude gedachten en gedrag te vervangen door meer helpende gedachten en gedrag.
Nu ik weer goed in mijn vel zit, leef ik steeds meer zoals ik dat wil plaats van te leven zoals ik dacht dat er van me verwacht werd. Ik blijf hier bewust in investeren en kies daarmee voor meer kwaliteit en geluk in mijn leven.
En dat gun ik iedereen!

Met behulp van therapie en opleiding kreeg ik meer inzicht in de oorsprong van mijn zelfbeeld en de niet- helpende patronen die ik had ontwikkeld om te (kunnen) voldoen aan alle rollen die ik mezelf had toebedeeld. Ik leerde  wat ik nodig had om beter voor mezelf te zorgen. Niet ten koste van anderen, maar wel in belang van mijzelf en mijn levensgeluk.

En zo lukte het me om mijn oude gedachten en gedrag te vervangen door meer helpende gedachten en gedrag.
Nu ik weer goed in mijn vel zit, leef ik steeds meer zoals ik dat wil plaats van te leven zoals ik dacht dat er van me verwacht werd. Ik blijf hier bewust in investeren en kies daarmee voor meer kwaliteit en geluk in mijn leven.
En dat gun ik iedereen!

Wie ben ik als therapeut?

Wie ben ik als therapeut?

Ik geloof dat je het beste kunt groeien wanneer je veiligheid en vertrouwen ervaart. Als therapeut zorg ik voor een omgeving waarin deze elementen altijd aanwezig zijn. Ik ben empathisch en betrokken, opmerkzaam en zorgvuldig, zonder weg te lopen voor moeilijke gevoelens en situaties. Therapie kan confronterend zijn, maar jij houdt altijd de regie. Ik ben er voor je om je daarbij te begeleiden.

Ik ben opgeleid als maatschappelijk werker en heb ruim 15 jaar gewerkt met slachtoffers van (seksueel) geweld en nabestaanden na moord.
Na het volgen van mijn opleiding Social Work, heb ik me verder ontwikkeld als psychosociaal therapeut en EMDR-practitioner en richt ik me nu hoofdzakelijk op de verwerking van eenmalig en meervoudig trauma.

Ik geloof dat je het beste kunt groeien wanneer je veiligheid en vertrouwen ervaart. Als therapeut zorg ik voor een omgeving waarin deze elementen altijd aanwezig zijn. Ik ben empathisch en betrokken, opmerkzaam en zorgvuldig, zonder weg te lopen voor moeilijke gevoelens en situaties. Therapie kan confronterend zijn, maar jij houdt altijd de regie. Ik ben er voor je om je daarbij te begeleiden.

Ik ben opgeleid als maatschappelijk werker en heb ruim 15 jaar gewerkt met slachtoffers van (seksueel) geweld en nabestaanden na moord.
Na het volgen van mijn opleiding Social Work, heb ik me verder ontwikkeld als psychosociaal therapeut en EMDR-practitioner en richt ik me nu hoofdzakelijk op de verwerking van eenmalig en meervoudig trauma.

Bezoekadres

Lentemorgen 5
kamer 40 (1e verdieping)
6903 CT, Zevenaar

 

Bezoekadres

Lentemorgen 5
kamer 40 (1e verdieping)
6903 CT, Zevenaar

 

Contactgegevens

Tel: 06-20550450
www.katjanijland.nl
info@katjanijland.nl

Contactgegevens

Tel: 06-20550450
www.katjanijland.nl
info@katjanijland.nl